Våre verdier og sertifiseringer

 

Vårt primære fokus både i selskapet og i produksjon er kvalitet og bærekraft. All vår produksjon følger NICEs prinsipper som regler for oppførsel knyttet til menneskerettigheter og arbeidsforhold, samt miljøvennlig produksjon. Merinoull er det naturlige råstoffet som har bransjens høyeste miljøpoeng for foredling og produksjon.

All vår produksjon er utført på nøye utplukkede, kvalitetsfabrikker som følger NICEs prosedyrer i forhold til menneskerettighetene, og med gode og sunne arbeidsforhold. Garnet som benyttes for alle Lillelams produkter er TEC (Total Easy Care; behandling som gjør at ullen kan maskinvaskes), ved en kvae-basert prosess og som ikke tildekker ullfibren med plast eller på noen måte involverer plast. Lillelam er en av få barneklesmerker i Norge som har;  Oeko-tex standard 100, klasse 1 sertifisering i alle behandlingsprosesser og for alle komponentene i produksjonen.

Designet er et bærende element i alle kolleksjonene til Lillelam og skal være et estetisk løft til det som ellers finnes i Norge, både i det fargemessige og i de enkle linjene. Fargene er nøye utarbeidet i samarbeid med italienske garnleverandører. Størstedelen av fargespekteret gjentas i kolleksjonene fra år til år, dog med enkelte nye innslag i nykolleksjonene. Dette er et ledd i det å kunne tilby kundene en mulighet til å gjenkjøpe favoritt produkter som alltid vil passe sammen. Designet er enkelt og klassisk i uttrykket, og med broderi og mønster-innslag fra tidligere og rikere håndverksepoker, noe som også forsterker avstanden til masseprodusert industri.

Alle Lillelams kolleksjoner blir designet av eier og daglig leder; Pernille Baylon Siem.

Vi har kun én klode. Vår klode gir oss alt vi trenger og så mye mer, av dens rene og naturlige ressurser. Vi i Lillelam streber til enhver tid etter å finne løsninger som har minst mulig innvirkning på miljøet. Alle beslutninger vi tar, gjennom hele verdikjeden, blir nøye gjennomgått i henhold til våre bærekraftige og etiske verdier. Vi er et slow-fashion merke på alle måter, og håper å få være en del av dine bærekraftige valg.

Oeko-tex er et uavhengig, globalt standardisings-system for sertifiseringer av alle typer tekstiler og materialer i klesindustrien. Sertifiseringen garanterer at produktene er fri for skadelige stoffer, både for hud og miljø.  Lillelam har Oeko-tex sertifiseringer som garanterer at produktene er fri for skadelige stoffer for hud og helse. Det finnes flere nivåer for lisenser. Lillelam har “Standard 100, Class I” som innehar de strengeste kriteriene og er for produkter som benyttes til barn og baby.  Lillelam er Oeko-tex sertifisert for alle kolleksjonene. Dette er en årlig oppdatert sertifisering som sikrer prosessene for bruk av skadelige kjemikalier. Les mer på www.oeko-tex.com

Woolmark Company er en non-profitt organisasjon som er en global lisensutgiver for sauefarmer, garnleverandører og merkevarer. Organisasjonen garanterer for innhold og kvalitet på ullvarer til forbruker. Lillelam benytter høyeste kvalitet og best egnet merinoull i alle kolleksjoner, og er Woolmark lisensiert for alle kolleksjonene. I tillegg er Lillelam utvalgt globalt som brand-partner for Woolmark sin nye lisens: Woolmark Nurture – som er spesielt for barneprodukter. Les mer på www.woolmark.com

NICE står for Nordic Intiative Clean & Ethical. Dette er et prosjekt under Nordisk Fashion Association, og er et samarbeid mellom de nordiske landene om god produksjonsskikk i tekstilbransjen med etiske og miljømessige retningslinjer gjennom NICE Code of Conduct.  Som medlem av NICE krever Lillelam at alle samarbeidsparnere følger og tilrettelegger standarder i NICE code.
Les mer om dette prosjektet her.

Mulesing er en metode der sauen får skalpert huden i bakenden ved høsting av ullen. Dette gjøres for å unngå at flueparasitter skal kunne feste seg og forgifte dyret. Det er en tradisjonell metode, men det jobbes med å komme frem til nye og bedre metoder. Inntil dette er på plass, kan man kjøpe garn fra utplukkede, eksklusive leverandører som garanterer for at mulesingmetoden ikke er brukt. Lillelam har fokus på dyrenes velferd og forbrukers trygghet, og benytter derfor gjennomgående mulesingfritt garn i alle kolleksjoner.